sábado, 5 de enero de 2013

Casal del Moli dels Moros y la seua estructura de Volta, Altea/ Miguel del Rey


Molí dels Moros, segle XII en Altea. Casal del molí construït per una volta encofrada y acabada en uns llits de argila a la manera de una coberta quasi plana, amb molt poca pendent per que el aigua no s´emportara la capa d´argila. la construcció es molt semblant a la que ens mostra Masias Valencianas de la casa amb volta al Maestrat.
-----
Moli dels Moros en Altea, antiguo molino de època islámica -s XII- construído con bóveda encofrada de mampostería a la manera de las casetes de Volta del Maestrat.

Jaume Llinares Cortés Bonica fotografia d'un edifici únic i important del patrimoni d'Altea. Però esta foto no es actual ,a hores d'ara el molí està interiorment apuntala't per evitar que s'enfonse. El desinterès, la lentitud en les gestions i com sempre l'excusa dels diners -que després es gasten irresponsablement!!- poden acabar amb el nostre patrimoni i es responsabilitat de tots denunciar-ho i no consentir-ho.

Arquitectura Rural Valenciana Verdaderament es una poca vergonya i parla molt mal de la societat alteana. Pot ser el edifici civil degá per l´epoca de construcció apart de la Sèquia i del Aqueducte romá. Jo pense que el millor es que fem una suscripció popular entre els alteans amb sentit comú i responsables del nostre patrimoni.

Masías Valencianas Totalment semblants, és el mateix sistema constructiu, amb diversos segles de diferència i usos diferents. Entenc que és la sala de moldre d'un molí, sent així cal convèncer a qui toque de la necessitat de mantenir una construcció tradicional tan singular, que és a més patrimoni preindustrial i del període andalusí.